Date
Breast Cancer Ribbon

Archive for 09/08/01 - 09/09/01

MOST LOVING SIBLING Photo Contest

posted by:
ummie_mirahaziq

contest anjuran MOBS dan ComfyBebe

hadiahnyer???GRAND PRIZE :
Zoobie Pets Poallu the Polar Bear worth RM134.90

Consolations Prizes :
Envirosax Bags
RUME Bags
and more

erm menarikkan so gambar yg dipertaruhkan...

kenapa pilih gambar nie sebab kakak n adik nie memang suka bergambar bersama namun susah nak dapat gambar adik tgk kamera..pastu kakak bila bergambar suka peluk bahu adik..diaorang ni jarak berbeza setahun jer..tu yg rapat..dekat nursery kakak yg jaga adik..he..he..sampai org lain tak leh kacau adik dier..bila adik minum susu kakak akan tolong pegang botol susu adik..bila adik menangis kakak akan pujuk dgn kasi puting kat mulut dia bg adik hisap..bijak anak ummie jaga adik..adik suka nyakat kakak...pastu diorang akan ketawa bersama..

Nama kakak: nur amirah husna bt mohamad faizal
umur kakak : 1 tahun 9 bulan
Nama adik : mohammad aqil haziq b. mohamad faizal
umur adik : 9 bulan

so karang yg belum hantar contest sempat lagi..tarikh tutup 31 Ogos 2009

nie link nyer..http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/ dan
link http://comfybebe.blogspot.com/

n pastikan korang tinggalkan comment kat kedua2 link tu...



hr

Kisah hari ini

posted by:
ummie_mirahaziq

erm...selalunya..aku asyik update contest n give away jer..so aper kata kalinie nk story lak pasai my family..erm..syukur alhamdulilah een di kurniakan seorang suami yg cukup sabar melayan kerenah aku nie..yg sentiasa ada di saat susah dan senang..thanks sayang..alhamdulilah ummie dikurniakan sepasang anak2 yang comel2 yang periang...bersyukur ku kehadrat ilahi..

Kakak with adikayah n kakakayah n adiksiapa lagi kalu bukan een n my lovely hubby


hr

Dayang Giveaway

posted by:
ummie_mirahaziq

erm..nie der giveaway..punyer ler senang give away nie..korang taruk jer comment pastu pemilihan berdasarkan random jer..so per tunggu lagi..moh ker blog dayang so hadiah yg dipilih adalah

tarikh tutup contest nie 31 Ogos 2009...

hr

Contest Kenangan Berpuasa Zaman Kanak2

posted by:
ummie_mirahaziq

Nie kawan2 ader contest..sempena ramadhan yang mulia nie ada blog mama yg anjurkan contest kenangan berpuasa..so naik join leh klik link banner di sebelah sana atau link nie mamamanja

Contest ni akan bermula pada hari ini,
22 Ogos 2009 jam 9.00 pagi
dan akan berakhir pada
10 September 2009 jam 5.00 petang
(kesilapan tarikh di banner sila abaikan)
Keputusan akan diumumkan pada
14 September 2009 jam 9.00 pagi.

Kenangan berpuasa zaman kanak-kanak yang tak kan aku lupakan malah sentiasa menjadi bualan aku dan suamiku..erm..aper kait-mengaitnya kisah ini dan suami ku???ikuti kisah di bawah ini.

Zaman berpuasa kanak-kanak adalah zaman yg tidak pernah dilupakan. Aku mula berpuasa sewaktu umurku 5 tahun. Herm..cepat tul berpuasa..bukan per sebab mak dah janji kalu puasa penuh nak kasi 5 posen..so budak-budak 5 posen masa tu besar nilainya. Nanti dapat banyak duit raya..

Kalu selalu dengar cita kenangan berpuasa kanak-kanak ada yang selalu mengelat..aku..o..tidak..cewah masuk bakul angkat sendiri. Betui aku tak ngelat..cuma niat nak puasa jer tak betui..sebab nak kumpul duit raya..he..he..Pernah suatu hari sewaktu mak aku bukak majalah nak cari resepi nak masak..aku nie beriya la tengok..ada satu gambar biskut raya tu..sedap tul..aku suruh mak aku buat time bukak posa nanti. Herm..time tu tgk gambar pun rasa dah terliur..meleleh air liur tu.

Aku tinggal di kawasan taman namun terdapat kawasan kampung berhampiran rumah ku..walaupun hidup di taman namun aku ada ramai geng..Ktorang siap ader 'tok ketua' lagi. Masuk jer bulan posa dah ada macam-macam planning dah ktorang nie..Siang hari ktorang akan pusing satu taman..buat per..erm..nak g tangkap reriang..korang tau reriang tu binatang aper? alah binatang yg bising tu bila kita tangkap dia..so ktorang akan cari kat kawasan taman ktorang. 'Tok ketua' akan bawa reriang tu pusing taman. Reriang tu ktorang taruk dlm plastik..ha..korang tau aper effectnyer kalu reriang penuh dlm plastik..ha..satu taman leh dgr riuh reriang tu..ha..ha..nakal tu ktorang nie kan..

Satu hari ketika malam tujuh likor..ha..tau kan malam yang orang pakat hias pelita tu..siap buat mcm2 bentuk tu..kat kampung-kampung berhampiran banyak yg buat.So'tok ketua' ktorang pun per lagi ajak la ktorang g ronda dr kampung ke kampung. Wah...cantik tul..time tu seronok tau ronda-ronda ramai-ramai naik beskal. Bila penat ktorang lepak ler kat pokok besar kat ujung kampung tu..tetiba 'tok ketua' berkata

" wei apa benda putih kat atas tu??"

Belum sempat nak toleh atas semua dah pecut.Bukak langkah seribu..Nie masuk olimpik leh pecah rekod tu..yg paling last sampai aku la..sebab aku paling kecik. Sekali tah dtg dr mana tunggul kayu tah..gelap la katakan..Buk..!!aku tersungkur..betui2 depan 'tok ketua' ktorang. Hampeh tul kayu nie.Kah...kah...'tok ketua' gelak besar..e..malunya...

"Hang nampak apa tadi?" salah sorang 'anak buah' bersuara.

"La aku suruh korang tgk ats ada benda putih..yang korang g lari tu pasai apa?" 'tok ketua' bersuara.

"mana tau aku ingat antu..tu yg pecut tu"

"bulan posa antu kena ikat la..mak aku bgtau" aku bersuara tersedu..sedu..sakit jatuh tadi..

Keesokkan harinya di siang hari..'tok ketua' menyarankan agar ktorg g melawat tapak kejadian untuk pastikan apakah sebenar benda putih tu..alah ari siang semuanyer berani..terutama aku la..kalu korang nak tau group aku nie, akulah yg paling kecik sekali..yg lain semuanyer besar2..umurnyer..

Tiba di tempat kejadian..aku dgr 'tok ketua' dah gelak besar dah..ktorg heran apsal dia ketawa

"wei tu layang-layang jer la..tersangkut kat pokok..ha..ha.."

ktorg semua ketawa..

"ha..kan aku dah bilang mana ada antu bulan posa nie"hik..hik aku gelak

"tapi lagi dasat ada lak 'anak antu' jatuh dr pokok" 'tok ketua' bersuara...

"sapa anak antu tu??" tanyer salah sorang 'anak buah'

"reen la..siap gedebuk bunyinyer.." ha..ha.. semua ketawa

aku diam malu..dlm hati berkata "ko tak tau sakit aku jatuh 'tok ketua' oi.."

sehingga sekarang bila tiba ramadhan suamiku akan bertanya " een sakit tak jatuh aritu?" kalu korang nak tau ' tok ketua" tu adalah suamiku sewaktu kecil..rumah kami berhampiran..dulu waktu remaja, bila orang tanya aku " nanti hang nak kawin orang mana?" aku akan jawab.."alah orang sebelah umah jer"..ha tengok jodoh tu..tup..tup..memang depan umah..amik kau.. Dan kenangan tu terpahat dlm hati kami berdua..sedangkan sewaktu kecil tak pernah terpikir aku akan bersuamikan orang dekat..alhamdulilah tahun nie kami akan celebrate ulangtahun perkahwinan ke 3 tahun..semoga ramdhan kali nie kita akan mendapat berkat darinya..amin..


hr

Contest Pasangan Seiras

posted by:
ummie_mirahaziq

salam ramadhan semua..nie der contest lagi..meh jenguk..masuk nie dh berape byk dh tapi suker join punyer pasai...so nie contest anjuran miezaniera

syarat nyer senang jer..

1. Terbuka kepada semua blogger malaysia dan antarabangsa
yang memiliki wajah seiras dengan suami/isteri, adik beradik atau kawan2.

2. Upload gambar seiras anda (nyatakan nama anda dan pasangan)
dan tinggalkan link nya di entri ini.

3. Juga letakkan link contest ini di entry korang ye. Tkde link tk Qualified ok.
copy je ni--> http://miezaniera.blogspot.com/2009/08/contest-pasangan-seirasopened.html


Ha..senang kan syaratnya..so kalu korang rajin korang leh gak..tambah yg ini lak..
4. Banner tu sapa yg rajin, letak la kt sidebar blog korang, kalo yg malas tu,
tak yah la letak.
5. Pastu letakkan link http://miezaniera.blogspot.com/ di blog list anda.
6. Lastly, be follower ;D


jd gambar yg dipertaruhkan...
.
.
.
.
.
.
.My Name: Nur Azreen bt Hamdan
My Lovely Husband : Mohamad Faizal b. Kasim

Erm.agak2 korang same ker muka ktorg..aku rasa same...mana tau ada rezeki menang taruk gambar nie..he..he..

hr

salam Ramadhan Untuk Semua

posted by:
ummie_mirahaziq

hr

BABY in PINK Contest !! (STICKY MODE)

posted by:
ummie_mirahaziq

nie der contest lagi anjuran sha

ape2 pun happy birthday utk Puteri...


BABY in PINK Contest !!

Ini adalah STICKY MODE dan akan terus berada di sini sehingga
22 AUGUST 2009


For New Entry, please ScRoLL doWn..

Contast ini adalah sempena birthday Puteri yg ke 1 thn 3 bln dan contest ini akan ditutup pada birthday Puteri yg ke 1 thn 4 bln..huhu


So, jom check Terms & Conditions..


Terms and Conditions for this Contest :


1. Contest ini terbuka kpd semua BLOGGER.. Tempoh Contest adalah dari hari ini sehingga jam 5.00 ptg pada 22 August 2009..

2. Contestant diwajibkan menjadi FOLLOWER blog Sha a.k.a ibu Puteri serta ADD link blog ini dalam bloglist anda..
3. Contestant diwajibkan untuk letakkan banner di side bar blog masing2.. Banner tersebut mestilah di link dengan link ini : http://shashashaikhazaihid.blogspot.com/2009/07/baby-in-pink-contest-sticky-mode.html
4. Sila upload sekeping sahaja gambar anak anda & buat special entry tentang contest ini. Pada gambar tersebut, nyatakan nama baby & tarikh lahir baby..
5. Jantina baby tak kira boy or girl, yg penting gambar tersebut mestilah gambar anak anda berpakaian baju or seluar berwarna PINK. Anak anda mestilah yang dilahirkan dalam tahun 2007-2009 sahaja..
6. Dan jangan lupe utk jwb soalan ini :
a) Kenapa anak anda patut menang dlm contest ini??
b) Apa yg anda tahu ttg blog Sha ni & kenapa anda suka baca blog ini?? Just nak tahu ape yg anda tau..Extra marks k..

7. Pastikan di entry anda terdapat link2 ini ( kalau xde, ur entry will be DISQUALIFIED).

Link blog ini http://shashashaikhazaihid.blogspot.com/

Link contest ini http://shashashaikhazaihid.blogspot.com/2009/07/baby-in-pink-contest-sticky-mode.html

8. Setelah entry anda mematuhi semua syarat2 yg telah ditetapkan, sila tinggalkan URL-Link-Contest anda di ruangan Comment entry ini sebagai tanda anda dengan SAH nye telah menyertai contest ini juga memudahkan juri membuat semakan..

9. Pemenang akan ditentukan oleh juri Profesional yg dilantik sendiri..huhu...

Hadiah Misteri Menanti Anda!! Penaja Amat Dialu-alukan!!

Nama My Girl : Nur Amirah Husna bt. Mohamad Faizal
Tarikh Lahir : 12 Oktober 2007

a) Kenapa anak anda patut menang dlm contest ini??
kerana kakak mira adalah seorang kakak yg penyanyang,yang pandai jaga adik haziq n pandai ambil hati ummie dan ayah.

b) Apa yg anda tahu ttg blog Sha ni & kenapa anda suka baca blog ini??
blog sha yg menceritakan kehidupan sha with lovely husband n cute princess nyer..n dia pun suka join contest cam saya gak...

hr

Yatie Chomeyl's giveaway - Kisses of Love

posted by:
ummie_mirahaziq

nie lagi contest di anjurkan oleh yatie chomel
wah best tau..contest kiss2 lagii...tapi jgn salah tafsir lak..he..he..so how to join?? klik banner kat sebelah tu atau link nie http://yatiechomeyl.blogspot.com/2009/08/yatie-chomeyls-giveaway-kisses-of-love_08.html

* tak kisahlah gambar hubby anda cium pipi anda OR anak sulung anda cium pipi adik dia OR gambar anda cium pipi mak anda OR gambar cium pipi kawan sejenis OR gambar anda cium pipi anak anda OR whatever...asalkan jangan buh gambar cemolot sudah ye ..blog i bukan blog porn hoccay..kui3x...*

so gambar yang dipertaruhkan.....
Gambar diambil sewaktu ayah ngan lepak2 ngan haziq..so sweet sangat candid lak tu..adik lak memang suka org cium dia..erm...bahgianya dikurniakan anak2 yang comel2 yang soleh..semoga anak2 umie n ayah jd anak yg soleh n berjaya..amin


hr

Giveaway Mama_Uzma

posted by:
ummie_mirahaziq


wah nie ada give away lagi...from mama_uzma..
tujuan nya bukan per nk tambah kenalan...n di samping tu nk promosi kuih2 raya yg bakal di jual..so per tunggu lagi senang ja caranya...nk tau caranya g ke blog mama_uzma
per lagi meh la lawat blog mama_uzma nie..dier tokey nursery baby tau...pss..iena nie promote nursery awk sekali nie..ha..ha..k...tu jer kot...

hr

STICKEY MOOD - CONTEST BEFORE & AFTER MAKEOVER

posted by:
ummie_mirahaziq

INI STICKEY MOOD SO KALU NK TAU LEBIH LANJUT LER SCROLL DOWN

Hai..kawan2..erm aku join lagi contest..kali nie di anjurka oleh http://ecatir.blogspot.com/ erm.. tarikh tutup 14 Ogos nie..so korang sempat lg nak tempek gambar korang..

Syarat Penyertaan:
Seperti kat bawah nie
  • Menjadi FOLLOWER di blog ecatir - dah jadi dah
  • Nyatakan LINK blog ini dekat entry memasing - dah link dah
  • Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE .. senang nak semak balik nanti.. - ok roger
erm jadi gambar yg di pertaruhkan..wah malunyer nk tunjuk...nie first time make up cun giler(akukah yg perasan) tada...

before
After

erm..ok ker penganjur...d terma ker penyertaan ini

disertakan juga pic yg telah di gabungkan bersama...
so gambar sebelum make up tu di ambil di opis saya la..sememang nyer saya nie jarang make up..n memang susah ler nk make up g opis pun kekdg buh lipstik jer...ha..gambar selepas tu di ambil pada hari perkahwinan saya n raser tak dapat dah make up cam tu..wah teruja tul time tu firsti make up cun gila(perasan tul)


hr

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"

posted by:
ummie_mirahaziq



ai nie der lagi..erm tak tau la beraper byk contest dh masuk..tapi setakat nie satu pun tak menang..he..he..blum rezeki lagi kot..manatau kot kat sini lak rezekinya..so ader lg contest nie..korang leh join anjuran mommy_zara

cam best jer kan...so nak tau cara2nya leh g website mommy_zara

Contest nie di bahagi kepada 2 kategori A utk boy n B utk girl.


HADIAH??

hadiah berupa...wah lain dr yang lain hadiahnya1st Prize: 1 printed tshirt(ur bb pic on it) +1 magnetic + 1 keychain + 1Mag baby poster
2nd Prize: 1 Magnetic+ 1 Mag baby Poster+1 keychain
3rd Prize:1 keychain & Mag baby Poster

Wah mesti korang teruja punya la...
*A.L.E.R.T*

semua baby yg manjadi peserta mestilah dr umur....
newborn ------------------------> 3 thn

contest bermula dari 11 August 09 hingga 31 August 09

syarat2 utk join contest ni:
1. jd follower Mommy_Zara
2. sila add banner di atas pada sidebar..
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah..
4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri
5 sila nyatakan bila gambar diambil.
6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...


jadi gambar yang dipertaruhkan......
Nama My Girl : Nur Amirah Husna bt Mohamad Faizal
Umur : 1 thn 8 bln.

hr

Sweet Moments Baby Love 1st Give Away Contest

posted by:
ummie_mirahaziq

wah give away lg..nie dr saper lak..nie dr http://4love-diamond.blogspot.com/
senang jer nak join semua leh join, yang dh kawin yg belum kawin pun leh...tangkap gambar bersama baby...so aku pun nk join la..nk tau cara2 leh klik pada add blog di atas tu atau pada gambar side bar. tarikh tutup 15 Ogos nie..so aper tunggu lagi moh ler join...
gambar akan di taruk esok


nama anda & pasangan....
Ummie : Nur Azreen bt Hamdan
Ayah : Mohamad Faizal b Kasim

nama baby & umur....
Kakak: Nur Amirah Husna bt. Mohamad Faizal
(1 Tahun 9 Bulan)
Adik : Muhammad Aqil Haziq b. Mohamad Faizal
(9 Bulan)

bila foto nie diambil & di mana....


kenapa pilih foto nie erk.....

hr

GIVEAWAY # 1

posted by:
ummie_mirahaziq


Nie der lagi giveaway..byknye ummie masuk nie..tapi yg nie best gak hadiah nya..untuk menambah pengetahuan tentang penjagaan baby tau..wah cukup sesuai untuk ibu2 atau new ibu, atau upcoming ibu..atau pengasuh2 pun sesuai gak.. Closing date is at 20th Aug 2009 at 11.59p.m.
cara-cara nk sertai cukup senang g ke link nie http://kedaiadik.blogspot.com

Senang jer korang buat jer entry ttg contest nie pastu g comment kalt blog http://kedaiadik.blogspot.com

so kalu ummie dapat buku nie leh la di ambil ilmunya untuk membesarkan kakak n adik...

hr

Better You Better World Contest

posted by:
ummie_mirahaziq


herm..nie contest lagi..hish beraper byk contest nie..asyik join ja..menang belum tentu..tapi tak kisah janji join kan..memeriahkan suasana..wah nie ade contest yang di anjurkan oleh Ibu Addinnasa

Hadiah dia memang best tau..kalu korang join mesti tak rugi punyek..he..he..n blog ibu Addinnasa nie pun best gak.Banyak N3 untuk tambah pengetahuan tau..so korang leh klik lin nie Better You Better World Contest

nie hadiah-hadiahnya

Hadiah Utama
Bermalam 1 malam di Marriot Putrajaya beserta sarapan untuk 2 orang.
***Pakej tidak termasuk kos pengangkutan pergi balik, makan tengahari dan makan malam
***Tarikh Penginapan adalah antara bulan Nov 2009 - Jan 2010.

Hadiah tempat ke-2 hingga ke-5

Barangan Crabtree yang bernilai RM50


Hadiah Penyertaan

Penyertaan pertama, ke-50 dan ke-100.


***Here's a BONUS ENTRY !!!***

If you have a BLOG, blog about this contest and send us your blog link and your name.
The CHOSEN BLOGGER will receive a mystery GIFT !!!
(Ini terbuka kepada semua blogger!)

hr

Plz VOTE B16 : mama_Aqish Giveaway My Cute Litlle Prince n Princess

posted by:
ummie_mirahaziq

Nie stickey mood
nk tau entry lain yg srcoll down jer
ai kawan semua blogger..plz VOTE B16 My Cute Little Prince di

http://damiaqish.blogspot.com/2009/07/mari-mengundi.html

di bawah nie la gambar my cute little prince yg telah dihantar ke contest tu..plz ya...segala undian anda saya ucapkan jutaan terima kasih...
undian bermula 1 Ogos 2009 - 7 Ogos 2009
B16


hr

my-giveway 1st Contest - BLOG CONTEST GIVEAWAY .

posted by:
ummie_mirahaziq

erm kawan2 nie giveaway lagi..dr MyGiveaway blog nak tau aper der kat blog nya...macam2 ada..korang leh g lat link yang diberikan tu..antara paparan yang ader kat blog tu korang leh tgh di bawah nie
nia antara paparannya..korang g ler jenguk..banyak betul contest n giveaway yang dianjurkan oleh blogger yg lain tapi dipamerkan di blog nie..

ok berkenaan giveaway nie..diakan oleh penulis blog tu la sendirik cara nyer..leh ke link http://my-giveaway.blogspot.com/2009/07/my-giveway-1st-contest-8-lucky-winners.html


Hadiah yang ku pilih adalah ini...kenapa??
sebab saya mmg suka kumpul koleksi yang kereta..dulu pernah kumpul yang ferrari tu..tapi untuk koleksi yang ini tak berkesempatan..dapat yg nie pun jadilah..leh taruk dalam my lovely doraemon (my kancil)..niat di hati nk beli yang ini..di tada...tapi dapat model nyer pun jd lah...

hr

My-Giveaway 1st ever GIVEAWAY CONTEST !!!

posted by:
ummie_mirahaziq

wah give away lagi..so kawan nie blog nie memang best byk tul korang leh tgh giveaway or contest..nak tau kat maner? di sini la.. http://my-giveaway.blogspot.com/
kalu korang nak join g jer link tu...erm tarikh tutup dh dekat

erm nie giveaway dr penulis blog tu sendirik..senang sangat..byk lak tu giveaway nyer...tapi kena pilih salah satu ler..antaranyawah teruja gak..dapat hadiah free nie..so setelah difikir2kan aku nak yang ini tu yang bawah tusebab saya perlu menang yang ini kerana ari tu terlepas untuk kumpul koleksi yang ini..so dapat satu pun jadilah..pastu memang suka james bond nie..tu la kalu duit banyak leh beli nie tapi kalu dpt kereta hiasan pun takper la...erm tujelah...tapi seronok tul kalo dapat keta nie..wah..saper nak kasik..cun tul...

hr

Tetamu yg melawat

counter website design
Provided by website design companies guide.

meh ler rajin2 klik

Dikuasakan oleh Blogger.

Followers