Date
Breast Cancer Ribbon

Archive for 09/10/01 - 09/11/01

Jundeco Stickers Contest

posted by:
ummie_mirahaziq

Contest nie best gak..sbb hadiah dia mmg menarik tau...berkenan tul hadiah nyer..dh ler nk masuk umh baru nie..mana tau der rezeki leh taruk kat umh baru..nk tau lebih detail leh ke sini link..n kalu nk beli wall sticker yg cantik n murah leh ke sini JundecoCode : PL58136 (Transparent)
Price : RM89.00
Measurement : 100cm x 70cm
Free : Shinning sticker
Kalu dapat yg nie mana tau leh transfom kat sini lak
jd cam ni ker
wah cantik nyer..insyaallah der rezeki tak kemana kan...

The winners will be decided by a lucky draw and one blog entry is given one lucky draw ticket. You can increase your chance of winning if you also do optional items 2 to 5 below.

  1. One blog entry with contest banner on sidebar – 1 ticket (compulsory) -done
  2. Follow/Join MomBloggersPlanet with Google Friend Connect – 1 ticket (optional) - n/a
  3. Follow MomBloggersPlanet on Twitter – 1 ticket (optional) - done
  4. Subscribe to MomBloggersPlanet Feedburner – 1 ticket (optional) - done
  5. Subscribe to Jundeco Stickers Feedburner – 1 ticket (optional) - done
  6. Please mention in your entry if you do any optional items above. MBP’s Follower widget and Feedburner can be found on top sidebars above . Jundeco’s Feedburner can be found on the blog’s sidebar. MBP’s Twitter account is at this link > http://twitter.com/mombloggers


tarikh tutup penyertaan : 31st October 2009

Jundeco Stickers – http://jundecostickers.blogspot.com/

MomBloggersPlanet – http://mombloggersplanet.com/

Contest Page – http://www.mombloggersplanet.com/1730/jundeco-stickers-contestjundeco-stickers-contest

hr

i'm be 10,000 visitor for jundeco blog

posted by:
ummie_mirahaziq

Alhamdulilah rezeki di pagi hari khamis nie..ummie berjaya menjadi visitor ke 10000 dr jundeco sticker. Memang suka g blog tu sbb wall deconyer cantik n harga berpatutan...korang leh g lawat blog jundeco di http://jundecostickers.blogspot.com/

hr

hadiah bonus entry

posted by:
ummie_mirahaziq

Actually td pagi der Hari Kualiti Peringkat Negeri Perak..So..nama aku naik ler..yerla org dok korporat nie kena la p tgk function2 cam tu..he..he..pastu bila balik tgk ats meja ader bungkusan pos..bila tgk..di tulih blkg sampul tu bonus entry blog ibu addin nasa..wah...terima hadia so utk tatapan semua..

tada nie ler hadiah nyer..makasih ibu addin nasa...

hr

Stickey Mood - MamaTisya Duit Raya Giveaway

posted by:
ummie_mirahaziq

Stickey Mood

Ha..nie kawan2 der lagi..nie anjuran mamatisya


MamaTisya Duit Raya Giveaway
bermula 6 oktober hingga 14 oktober 2009
tepat pukul 5.00 ptg

syarat-syarat sgt senang & mudah :

  1. Terbuka kepada smua blogger
  2. Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009
  3. MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)
  4. Add banner di atas di sidebar blog anda
  5. Pastikan ada link MamaTisya (no link back will be disqualified)
  6. Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG
  7. Sila tinggalkn nama & email anda di cni
  8. hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak
  9. Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin
  10. Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti

hr

my birthday present

posted by:
ummie_mirahaziq


erm semalam kawan2 opis ku der bagi present..ehem nie dr kroni jer..he..he..dari, k.sari,k.ella,k.emma,k.wani,k.nora,ayu,umai n zura...tq yerk semua...cantik hadih leh taruk kat umh baru...

di bawah nie gambor2 yg sempat snap...


bergambar beramai...ramai ayu,umai n zura takder la...


with k.nora


with k.wani


with k.sari

with k.ella

with k.emma


nie lah hadiah nyer...terima kasih kawan2 suka sgt...


hadiah sebelum dibuka...

hr

Selamat Hari Lahir

posted by:
ummie_mirahaziq

Selamat hari lahir my sweet princess...Erm..hari nie cukup umur kakak 2 tahun..cepat tul masa. Ummie doakan semoga anak ummie akan jadi seoarang anak yang berjaya di dunia dan akhirat..Ummie dan ayah sayang sangat dekat kakak.

Saat kelahiran Nur Amirah Husna

20.12.2006 ada tarikh bermakna bagi diriku.Kenapa??Itulah tarikh penikahan aku dengan En.Mohamad Faizal.Bahagia rasanya..semoga hub.pernikahan ini kekal untuk selamanya.Saat aku disahkan mengandung, tuhan saja yang tahu. Syukur alhamdulilah sepanjang mengandung aku kurang alami alahan yang teruk..cuma pada awal kehamilan saja. Aku dijangka bersalin pada 13 Oktober 2007. Tak sabar rasanya nak menanti kelahirannya.

Nampaknya tahun nie aku berpuasa penuh la...wah dah la firstime berpuasa bersama suami,firstime preegy,firstime beraya sebagai menantu...kira firstime ler semuanya..he..he..selera mkn biasa la..makin menjadi hingga berat ku lebih 20 kg..besarnyer badan...ketika hari terakhir berpuasa, lepas imsak..aku mengadu sakit every 5 minit, erm..nie sakit aper plak...Suamiku dah risau...aku lak cakap sakit biasa kot..maklumla org tak pernah rasa nk bersalin...kebetulan ktorang mmg tak amik cuti so cdg hari last tu berkerja ler..pastu baru balik kg untuk beraya.

Tunggu punya tunggu sakit makin kerap...Lantas husband ku terus ajak g hospital. Aku pun ikut jer..tapi sempat lagi snap gambar sebelu bertolak tu..he..he..Sampai di hospital, nurse membantu ku...tapi time tu leh jalan lagi...Doc. check tgk bukaan dh 4 cm...dlm hatiku berkata..eh nak bersalin ker nie...tapi tak pecah air ketuban pun??kompius...mayb tanda aku bersalin lain kot...so setelah book bilik...husband ku duduk menemani aku di labour room.Alhamdulilah sepanjang tempoh proses sakit ..husband sentiasa memberi semangat pdku..dalam sekitar pukul 3.00 ptg sakitku semakin kuat..Ya..Allah sakitnya....Dalam sakit tu aku sempat lg tgk jam dah dekat kul 4.00, kul beraper nk bersalin nie...tanganku sentiasa mengenggam tangan suamiku.. Sampai meninggalkan kesan la..dekat tangan dia...sian abg...

Kontraksi makin kerap dan bukaan semakin banyak, tepat kul 5.08 ptg pada 12.10.07 bersamaan 29 Ramadhan 1428h..lahir seoarang puteri seberat 3.5 kg di Pusat Rawatan Islam Ar-Ridzuan,Ipoh...alhamdulilah...nampak nya ummie ngan ayah beraya di hospital la...wah firstime lagi..beraya di hospital...Ya allah terima kasih di atas anugerah yang berharga ini..Hadiah syawal yang begitu bermakna...Di pagi raya ketika semua org sedang berhari raya...aku dan suami berangkat pulang membawa cucu sulung keluargaku ke kampung...wah firstime lagi nie...beraya ngan new baby....




Itulah serba sedikit story ttg kelahiran Nur Amirah Husna.
Kakak dah besar dah....
kakak n ayah

kakak n ummie
kakak n adik haziq

hr

Stickey Mood Blog untuk jualan

posted by:
ummie_mirahaziq

herm..kekadang terfikirkan untuk tambah pendapatan..di sampin menclearkan barangan yang ada kat umh ni..al maklumla tak lama lagi nak pindah..so sekiranya ada kawan2 yang nak tengok blog jualan tersebut leh klik di link nie my sweet little shop

Jom la singgah

hr

Only RM 5...

posted by:
ummie_mirahaziq

erm aper kata jom kiter join nie..only rm 5 permulaannya caranyer cukup mudah korang just klik di link nie

http://www.danaraya.com/?id=reen09

atau klik duit tu...
erm...nanti saya lampirkan buktinya..ok...

hr

Antara gambar aidilfirti yang sempat di snap

posted by:
ummie_mirahaziq

erm tahun nie tema coklat..tapi sayangnyer tak sempat nk bergambar sekeluarga..coz aku tak bawa balik kamera..wah frust nyer..tapi akan di ikhtiar utk tgkp gambar sekeluarga berbaju raya..s kowang lain jer la gambar nie..kat umh MIL(first raya)..umh mak aku..he..he..depan umh MIL bila2 leh g raya...

ummie with kakak mira
adik ngan baju melayunyer

Ehem gambar ayah maner???tak sempat tgkap..sibuk sgt...

hr

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

posted by:
ummie_mirahaziq


erm..dh lama tak join contest...so nie baru nak mula. Contest anjuran MomBloggersPlanet

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby in his/her stroller
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the STROLLER in the picture.
  • Write your opinion about using a stroller for babies.
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post

Here are the links that must be included in your blog entry.

MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com

This contest is opened to Malaysian babies 0-3 years old at the time of entry.

You can post many pictures in one entry but should not compile them together. Please post each picture separately to make judging easy

Entry can be in Bahasa Malaysia or English.

Contest starts from 1st to 15th October 2009

so gambar yg di pertaruhkan..

my hensom boy : Muhammad Aqil Haziq b. Mohamad Faizal

Age / d.o.b : 11 Bulan ( 08.11.08 )

Kisah STROLLER nie..

Sebenarnyer nie stroller anak saya yg first..kakak kepada haziq..so jarak umur diaorang tak jauh beza setahun jer..so stroller nie masih elok..erm..actually masa nk beli stroller nie pun dulu..banyak gak aku n cik abg buat survey harga n kualiti stroller..yerla cdg nk pakai biarla lama..so survey punyer survey ktorang dapat harga murah..only rm 129 je..jenama SWEET CHERRY..beli kat Jusco..cam tak caya dpt harga cam tu...kebetulan ada sale..so per lagi..lepas tgk kualiti, kemudahan yang ada ktorang pun rembatla stroller tu..tapi bila my sweet little girl lahir..dia langsung tak nak dok lelama dlm stroller..so ktorang simpan jer...at last tgk2 preggy lagi..n my hensom boy lahir. alhamdulilah..dia suka duduk dlmstroller tu..n memudahkan ktorang.Pegi ke mana2 saja guna stroller nie, even bila ktorg kuar mkn di luar pun haziq still dok dlm stroller. Memang mudah dah haziq tak byk ragam bila dok dlm stroller. Dia mmg suka main ngan permainan yang ada kat stroller. Siap ada kipas lagi kat stroller tu. Sehingga skrg stroller tu still dok dlm bonet keta utk di bawa kemana2 shj.Ciri2 yang memang saya suka yg ada di stroller nie antaranya:

  • Ada 3 tempat taruk botol air/botol susu - dua kat atas, satu kat bwh(terselindung di sebalik mainan adik tu)
  • Tempat letak barang di bawah mmg besar..leh letak beg diapers,bekas warmer,barang2 yang telah dibeli..
  • Siap ada lock sekiranya kita tak nak stroler berjalan.(for safety)
  • Mudah dilipat untuk di simpan.
  • Sekiranya baby dh besar still leh duduk lagi.(sbb skrg kalu si kakak tu dah boring jalan..dia akn minta duduk dlm stroller.

Pendapat saya ttg penggunaan stroller
  • Mudah untuk membawa baby kemana2.
  • Boleh di letakkan bekas baby,botol susu, bantal.
  • Sekiranya baby mengantuk boleh tidur dengan keadaan yang selesa.
  • Bila kita membeli belah, barang2 tu boleh taruk di bahagian bawah tempat simpan barang stroller.
  • Kita dan baby selesa, tak perlu dukung baby,mudah untuk membeli barangan.

di bawah nie adalah selingan gambar2 haziq with strollernyer..

haziq kusyuk ngan mainan strollernyer

ayah ngan adik

ummie, ayah, kakak with adik


hr

Selamat Hari lahir..ummie

posted by:
ummie_mirahaziq

erm..pejam celik pejam celilk..dh cukup umur dah aku...erm...tanggal 29 sept 2009 cukuplah umur ummie_mirahaziq 26 thn..wah dh tua...he..he..janji maintain..he..he..so 30 sept 2009 aritu ummie amik cuti..coz nk celebrate ngan my hubby...tapi tak sempat sangat coz byk urusan lagi...erm..tak lama lagi nak msk umh baru..bestnyer..tu yg kalut n busy sikit nie...aper2 pun ..sayang thanks kasi present tu..i like...cayang abg..

hr

Tetamu yg melawat

counter website design
Provided by website design companies guide.

meh ler rajin2 klik

Dikuasakan oleh Blogger.

Followers