Date
Breast Cancer Ribbon

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

posted by:
ummie_mirahaziq


erm..dh lama tak join contest...so nie baru nak mula. Contest anjuran MomBloggersPlanet

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby in his/her stroller
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the STROLLER in the picture.
  • Write your opinion about using a stroller for babies.
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post

Here are the links that must be included in your blog entry.

MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com

This contest is opened to Malaysian babies 0-3 years old at the time of entry.

You can post many pictures in one entry but should not compile them together. Please post each picture separately to make judging easy

Entry can be in Bahasa Malaysia or English.

Contest starts from 1st to 15th October 2009

so gambar yg di pertaruhkan..

my hensom boy : Muhammad Aqil Haziq b. Mohamad Faizal

Age / d.o.b : 11 Bulan ( 08.11.08 )

Kisah STROLLER nie..

Sebenarnyer nie stroller anak saya yg first..kakak kepada haziq..so jarak umur diaorang tak jauh beza setahun jer..so stroller nie masih elok..erm..actually masa nk beli stroller nie pun dulu..banyak gak aku n cik abg buat survey harga n kualiti stroller..yerla cdg nk pakai biarla lama..so survey punyer survey ktorang dapat harga murah..only rm 129 je..jenama SWEET CHERRY..beli kat Jusco..cam tak caya dpt harga cam tu...kebetulan ada sale..so per lagi..lepas tgk kualiti, kemudahan yang ada ktorang pun rembatla stroller tu..tapi bila my sweet little girl lahir..dia langsung tak nak dok lelama dlm stroller..so ktorang simpan jer...at last tgk2 preggy lagi..n my hensom boy lahir. alhamdulilah..dia suka duduk dlmstroller tu..n memudahkan ktorang.Pegi ke mana2 saja guna stroller nie, even bila ktorg kuar mkn di luar pun haziq still dok dlm stroller. Memang mudah dah haziq tak byk ragam bila dok dlm stroller. Dia mmg suka main ngan permainan yang ada kat stroller. Siap ada kipas lagi kat stroller tu. Sehingga skrg stroller tu still dok dlm bonet keta utk di bawa kemana2 shj.Ciri2 yang memang saya suka yg ada di stroller nie antaranya:

  • Ada 3 tempat taruk botol air/botol susu - dua kat atas, satu kat bwh(terselindung di sebalik mainan adik tu)
  • Tempat letak barang di bawah mmg besar..leh letak beg diapers,bekas warmer,barang2 yang telah dibeli..
  • Siap ada lock sekiranya kita tak nak stroler berjalan.(for safety)
  • Mudah dilipat untuk di simpan.
  • Sekiranya baby dh besar still leh duduk lagi.(sbb skrg kalu si kakak tu dah boring jalan..dia akn minta duduk dlm stroller.

Pendapat saya ttg penggunaan stroller
  • Mudah untuk membawa baby kemana2.
  • Boleh di letakkan bekas baby,botol susu, bantal.
  • Sekiranya baby mengantuk boleh tidur dengan keadaan yang selesa.
  • Bila kita membeli belah, barang2 tu boleh taruk di bahagian bawah tempat simpan barang stroller.
  • Kita dan baby selesa, tak perlu dukung baby,mudah untuk membeli barangan.

di bawah nie adalah selingan gambar2 haziq with strollernyer..

haziq kusyuk ngan mainan strollernyer

ayah ngan adik

ummie, ayah, kakak with adik


hr

4 Responses to “MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest”

  1. Asmahani says:

    salam kenal,

    wah! meriahnya stroller dia.. good luck ye..:-)

  2. Reen says:

    salam kenal...

    meriah.kan..ha..ha..tu kerja ummie haziq la tu..sbb time si kakak dia tak guna stroller tu..so bila adik pakai..aper lagi..taruk la mcm kat storller tu.

  3. ann says:

    stroller nih masa shopping mesti lg meriah,kan? jd tempat letak brg.. sama ler kita.. huhuhuhu...

  4. Reen says:

    yup...g shopping complex ramai betui yg berkenan ngan stroller nie

Leave a Reply

Tetamu yg melawat

counter website design
Provided by website design companies guide.

meh ler rajin2 klik

Dikuasakan oleh Blogger.

Followers